Ben Hendriks
Geschiedenis
Ben Hendriks heeft artikelen over het verzamelen van postzegels geschreven, maar daar is geen e-book van verschenen.Geschiedenis en kastelen
Ben Hendriks werkt al sinds 1998 samen met de uitgever Absolute Figures. Hendriks is gespecialiseerd in geschiedenis, royalty en met name kastelen. Op onze website AbsoluteFacts.nl maakte Hendriks al snel naam als specialist van Nederlandse kastelen.Kastelen in Nederland

Dankzij de vele illustraties is de uitgave 'Kastelen in Nederland' ook een kijkspel. Hierdoor krijgt u niet alleen een goede indruk hoe het kasteel in het Nederlandse landschap staat, maar wordt u ook geattendeerd op de uiterlijke bouwkundige bijzonderheden.
In dit deel van 'Kastelen in Nederland' staan dertig artikelen, die elk een bijzonder kasteel of buitenhuis als onderwerp hebben.
Kastelen in Nederland
Van Motte tot Buitenplaats

Het woord kasteel werd in de middeleeuwen nooit gebruikt als aanduiding voor een kasteel, in welke hoedanigheid dan ook. De term kasteel wordt pas sinds de laatste eeuwen gebruikt en geldt als een soort verzamelnaam voor alle vormen van kastelen. In de middeleeuwen werden kasteelachtige gebouwen aangeduid als: huis, stins of steenhuis, burg of burcht, slot, borg, havezate, ridderhofstad of toren.
Nederlandse kastelen: van motte tot buitenplaats
Kastelen in Nederland 2

Kastelen in Nederland (deel 2)
Kastelenspecial

Op de omslag ziet u de ophaalbrug van de voorburcht van kasteel Doorwerth. De vorm van kasteel Doorwerth benadert het idee bij velen van een echt middeleeuws kasteel: een kasteel met hoofdburcht, grachten en voorburcht met talloze bijgebouwen.
Hoogtepunten: Kasteel Doorwerth, kasteel Rosendael, Adela en Balderik, Muiderslot, Sanssouci, Huis Avegoor, het stadhouderlijk Hof in Leeuwarden, de Seringentuin op de Horsten en de ruïne van kasteel Brederode.
Bekijk de complete inhoud van deze uitgave van Geschiedenis Extra.
Geschiedenis Extra Kastelenspecial
Engelse koningen en koninginnen

In dit digitale boek staan alle Britse koningen en koninginnen vanaf Willem de Veroveraar.
In de periode van Elizabeth I werd Engeland een wereldmacht. Tijdens de regeerperiode van Victoria werd deze macht, dankzij industriële expansie uitgebreid. De aftakeling van het Britse Gemenebest vond vooral plaats na de Tweede Wereldoorlog, toen ook in Engeland het koloniaal denken grotendeels werd afgeschaft. De functie van koningin veranderde sterk tijdens de lange regeerperiode van Elizabeth II. Het koningshuis viel ten offer aan de sensatiepers.
Engelse koningen en koninginnen
Bestelprocedure