Kunst op postzegels
Op 5 maart 2002 verscheen in Luxemburg een nieuwe kunstserie. In dat jaar waren kunstwerken afgebeeld van Moritz Ney, Dany Prüm en Christiane Schmit in de jaarlijkse postzegelserie over kunst.
Moritz Ney
De Luxemburgse kunstenaar Moritz Ney werd op 26 Juli 1947 geboren in Pétange. Lange tijd werd het lyrisch abstracte werk van deze kunstenaar genegeerd. Tegenwoordig bewonderen velen de schilderijen van Moritz Ney. Moritz Ney werkte aanvankelijk als douane medewerker. Hij volgde zijn kunstopleiding in
Duitsland en woonde acht jaren in Brussel. In 1981 was hij één van de oprichters van het kunsthuis "Groussgas". Bekende werken van Moritz Ney zijn onder meer "Venus" (Remich), het altaar in zijn geboorteplaats Pétange en de sculptuur voor de Technische Hogeschool in
Luxemburg. Moritz Ney kon niet kiezen tussen schilderen en beeldhouwen. Zijn kleurrijke portretten, landschappen en stillevens zijn kleurrijk en dynamisch.
Dany Prüm

Dany Prüm werd geboren op 18 februari 1965 in Luxemburg. In 1989 won zij de aanmoedingsprijs voor jonge kunstenaars van de Luxemburgse kunstkring CAL. Hierdoor werd zij in staat gesteld om te exposeren in galerie Clairefontaine. Sindsdien exposeerde zij in binnen- en buitenland. Dany Prüm maakte een lange reis naar
India. In de schilderijen van Dany Prüm is haar bewondering voor de kunstenaar Tapiès duidelijk zichtbaar. In haar schilderijen behandelt Dany Prüm wereldproblemen, waarbij zij de bezoeker wijst op details, die anders verloren zouden zijn gegaan. Dany Prüm is zeer vast in haar stijl, maar zij werkt met een grote verscheidenheid aan materialen: acryl, krijt, lak en waterverven. Bovendien graveert Dany Prüm en gebruikt ze potlood en andere technieken om levensgrote composities te maken. Symbolen als het kruis, de duif en een pijl duiken regelmatig in het werk van Dany Prüm op.
Christiane Schmit

Christiane Schmit studeerde in Lausanne en Straatsburg, waarna zij leraar werd. Sinds 1975 nam Christiane Schmit regelmatig deel aan exposities. Schmit is een lid van de kunstgroep CAL in Luxemburg. Het liefst werkt Christiane met gouache en waterverf. De grootste inspiratiebron van Christiane Schmit is de natuur en vooral het plantenleven. Haar abstracte composities zijn poëtische beelden van fantasielandschappen. Van tijd tot tijd denk je een waterval, een woud of en bergpartij te herkenen. Christiane Schmit toont ons de poëtische harmonie in bruinen, gelen en delicate groene kleuren.
Uitgifte: 5 maart 2002
Verzameltips
Meer tips over kunst en kunstenaars vindt u op onze speciale verzamelpagina
Kunst op postzegels.
Bekijk ook andere
interessante postzegels van Luxemburg.
Vindt u onze artikelen interessant?
Leest u graag over postzegels?
Mis niets: Meld u NU aan en ontvang Gratis onze
Filahome Nieuwsbrief Postzegels en Filatelie
Postzegels kopen en verkopen: tips waarmee u geld verdient

is geschikt voor elke postzegelverzamelaar; of u nu net bent begonnen of al jaren verzamelt, met de tips in deze uitgave kunt u goedkoper of meer verzamelen.
Postzegels kopen en verkopen
Postzegels verzamelen
Postzegels Verzamelen
Postzegels Luxemburg
Postzegels 2002
Postzegels met thema kunst
Koninklijk Huis Luxemburg op postzegel
Leestip
Verzamelwoede 2

In deze bundel staat veel praktische informatie voor de postzegelverzamelaar. Een aantal van deze artikelen zijn voortgekomen uit de vele vragen die de auteur ontving. Na het lezen van deze bundel zal elke verzamelaar van postzegels geïnspireerd raken en verrijkt met nieuwe inzichten nog meer genieten van deze prachtige hobby.
Bekijk:
Verzamelwoede 2
Verzamelwoede 3

Deze bundel bevat honderd columns over postzegels en het verzamelen van filatelistische stukken. Deze columns bestrijken een breed spectrum van de filatelie: naast een groot aantal achtergrondverhalen over basisbegrippen voor postzegelverzamelaars bevat Verzamelwoede 3 ook een aantal stukken waarin Ruud van Capelleveen zijn licht laat schijnen over postzegels, eerstedagenveloppen en allerlei andere onderwerpen die interessant zijn voor de waarachtig geïnteresseerde postzegelverzamelaar.
Bekijk:
Verzamelwoede 3